Ismerkedő / magamról

Szegeden születtem 1971-ben, ahol ma is élek feleségemmel és 3 gyerekemmel, akik a kamasz- és a

fiatalkor határán egyensúlyoznak.

Dolgoztam a verseny-szférában, multi környezetben, és magyar tulajdonos által felépített vállalatnál.

Ezek után szociális és egészségügyi területre eveztem át.

Munkálkodtam alkalmazottként, vállalkozásban és projektek résztvevőjeként/megbízásából.

Önismereti és terápiás munkámat 1999 óta gyakorolom, ami egybe esik a témacentrikus interakciós (TCI) csoportok magyarországi megjelenésével, felbukkanásával.

Voltam csoporttag és csoportvezető, jártam párterápiába és kísérek párokat, tettünk meg útszakaszokat együtt hozzám fordulókkal, és kísértek engem is egy ideig az utamon.

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Magyar Családterápiás Egyesületnél végeztem. Majd a Semmelweis Egyetemen befogadott dr Rusz Edit által jegyzett szexuálterapeuta képzést jártam ki.

Hálás vagyok, hogy Bán Zsuzsanna, Wiesner Erzsébet és dr Török Iván tanítványa voltam a szupervízió elsajátítása során. Coach-á válásomat Bán Zsuzsanna segítette.

Örömmel tölt el, hogy dr Balogh Klárától, dr Barát Katalintól, dr Hézser Gábortól és dr Rátay Csabától tanultam a családterápia módszereit/fortélyait. Köszönöm iránymutatásukat, szeretetüket.

Köszönöm Matyasovszky László barátságát, aki mellett a legtöbbet tanultam. Példaértékű az ő szemlélete, látásmódja, munkája.

Munkámra jelentős hatással van a yalom-féle egzisztenciális szemlélet (a transzgenerációs látásmód), a Sue Jonhson által képviselt érzelem fókuszú párterápia értékei, és William O’Hanlon lehetőség-terápiája, ami Milton Ericson (konstruktivista), De Shazer-Kimberg (megoldásépítő) és Carl Rogers (személyközpontú) pszichológiáján/pszichoterápiáján nyugszik.

Jelenleg Budapesten, Szegeden és Nagyváradon dolgozom.