Pedagógus, mentálhigiénés szakember, mediátor

Baráti és iskolai beszélgetésekben gyakran merült föl bennem vágyként, hogy bárcsak jobban tudnék kérdezni, hatékonyabban tudnék segíteni ismerőseimnek! Ezért iratkoztam be a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésére, és 2007-ben el is végeztem a mentálhigiéné szakot.

Művészetnek tartom a segítő beszélgetéseket, a segítő kapcsolatot, amely egy-egy élethelyzeti elakadásban, önismeretben, az önbizalom helyreállításában, sőt krízisben és a gyászban is tud továbblendítő erő lenni. Elakadást kapcsolatainkban is megélünk, amelynek hátterében sokszor egy meg nem oldott, rendezetlen konfliktus áll. Belső konfliktusban az egyéni kísérés, személyek közöttiben pedig az alternatív eszközökkel dolgozó mediáció jelenthet segítséget.

Munkahelyemen, lakókörnyezetemben és családomban is szívesen vagyok eszköz mindkét „művészet” gyakorlásában. Emiatt váltam mediátorrá a Partners Hungary Alapítvány trénerei által tartott képzés után.

Szívemnek kedves a csoportos fejlődés műfaja is. Strukturált beszélgetéseket, tréningeket, lelkigyakorlatokat is szívesen vezetek, tartok.

Ami mostanában fontos számomra: hogyan válhat a személy szabadon a legteljesebben, legigazibban önmagává. Valamint hogy miként érhető el az erőszakmentes kommunikáció. Az is foglalkoztat, hogy az a fajta tanulás hoz változást az életünkbe, ami saját belső igényünkből fakad.

Férjemmel négy gyermeket nevelünk: 4-15 éves egészséges huncutok, sokat tanulok tőlük is.